Bengt Hedberg Konsult AB

Ett företag som arbetar med att få företag att tjäna pengar.
Bengt Hedberg arbetar som affärskonsult och hjälper företag att göra just detta – att tjäna pengar och att få en god likviditet dvs. att få gott om pengar.

Att arbeta som affärsutvecklare och hjälpa företagen att tjäna pengar, få en god lönsamhet och god likviditet innebär att arbeta med olika åtgärder för företag.

Detta kan innebära t.ex. omorganisationer med anpassning av personalstyrkan, inköp/försäljning av företag eller delar av företag, marknadsbearbetning, prissättning, inköpsstyrning, lagerstyrning, säljorganisationens effektivisering, lean production både på kontor och verkstad, kundregisterhantering. Bearbetning av Balansräkning och Resultaträkning, arbeta med banker på olika sätt. Förhandlingar både i Sverige och utomlands.

Företagens storlek varierar från mindre till verkligt stora företag.

Arbetssätt

Bengt Hedberg gör som konsult naturligtvis utredningar av olika slag samt arbetar praktiskt när en kund så önskar, och han hjälper till att genomföra de beslut som har fattats. Många uppskattar verkligen detta, därför att en del beslut kan vara känsliga för Dig som uppdragsgivare.

Han är också tillgänglig för support via telefon och mail. Du som VD t.ex. är aldrig ensam och har alltid en kunnig person att diskutera med.

Han arbetar som stöd för t.ex. VD och behöver inte synas utåt.
När ett företag sedan går bättre och målen är uppnådda, ja då är det Du som har presterat detta.

Eftersom han har en lång och gedigen erfarenhet från att driva egna företag så säger många ägare och VD:ar att ”det märks att Du vet hur det är”.

Arbetet är målinriktat och målen bestäms tillsammans med uppdragsgivaren.
Det kan vara att vinsten ska vara minst 10 % eller att likviditeten ska vara god, x kronor ska finnas på checken, lageromsättningshastigheten dvs. hur många gånger man omsätter lagret på ett år, ska vara x ggr och de pengar man då får loss ur lagret ska användas till...
Det kan också vara så att avhjälpa akut likviditetsbrist eller rädda ett företag från konkurs.

När ett företag ska säljas/köpas eller ett generationsskifte brukar det börja med ett telefonsamtal och att man därefter träffas. Det är viktigt att gå igenom företaget och hitta ev. s.k. dolda värden som inte finns i Balansräkningen eller saker som man kan göra för att öka värdet på Ditt företag.
Här kommer sedan värdering, försäljningsprospekt och förhandlingar samt avtalsskrivning och finansieringsfrågor.

Han arbetar även som inhyrd VD eller annan befattning i företag.

Arbetssättet är mycket målinriktat och målen sätts tillsammans med kunden.
Syftet med hans arbete är att skapa resultat.

Samarbeten

Bengt Hedberg Konsult AB samarbetar med experter inom bl.a. avtalsskrivning och skatter.

Bokföring

Bengt Hedberg utför sedan några år även bokföring. Orsaken till detta är att bokföringen är så viktig för att kunna styra sitt företag.

Ofta behöver bokföringen som sker i företag bli bättre och billigare, därför har Bengt Hedberg börjat med bokföring.

Idag har han medhjälpare som utför bokföringen. Han är själv med i alla företag och ger råd från den aktuella bokföringen.

Konsult Bengt Hedberg

Är en person som tycker om att hjälpa företag. Han finner det intressant och stimulerande och han har en lång erfarenhet att ösa ur.

Han får löpande förfrågningar om att göra utredningar om olika saker i företag t.ex. prissättning av produkter, hur man beräknar kostnaden för maskintid, personalbemanning, organisation etc. förutom arbetet som affärsutvecklare och företagsförmedlare.

Sedan februari 2010 arbetar han i sitt eget konsultbolag: Bengt Hedberg Konsult AB.

Före detta arbetade han på Sveriges största ekonomikonsult i 7 år och i eget konsultbolag i
6 år som affärsutvecklare och företagsförmedlare.

Under 24 år fram till slutet av 1990-talet drev han företaget Hedbergs Guld & Silver AB i
Dalsjöfors utanför Borås, (under de sista 14 åren som VD och ägare).

  • Ett s.k. gasellföretag. På 10 år expanderade från 3 milj.kr till 100 milj.kr (exkl. moms)
  • Industridelen: Plåtbearbetning, produktionsansvarig, design, marknadsföring, säljare både i Sverige och utomlands. (Industridelen såldes när detaljhandeln expanderade)
  • Detaljhandel startade 1982 och senare kompletterat med postorder, distanshandel

Snabb expansion med allt som det innebär av förändringar bl.a. anpassningar av personalstyrkan, datorisering och styrning av företaget/organisationen.
Van vid media: tv, radio, press.

Han har även arbetat och studerat utomlands.

Varje år går han ett antal kurser för att ständigt vara uppdaterad med aktuella kunskaper.

Kostnad för konsulttjänster

Alla har råd att anlita Bengt Hedberg Konsult AB.
Orsaken är att syftet med Bengt Hedbergs arbete, tillsammans med Dig, är att Ditt företag ska få en god likviditet och vinst igen. Detta kan ofta genomföras på väldigt kort tid. Detta beror naturligtvis på vilken typ av uppdrag som han får.

Konsultarvodet är beroende på hur komplicerat ett ärende är och priset kan beräknas på lite olika sätt.

Du som företagare ska alltid uppleva att Du tjänar mer på konsulttjänsterna än vad de kostar. Annars ska Du bara säga: Hej då, nu räcker det. Detta har aldrig hänt.

Det är viktigt att veta att syftet med Bengt Hedbergs arbete hela tiden är att prestera resultat för Dig och Ditt företag.

Kontakta mig idag

En första kontakt kostar ingenting och allt är naturligtvis konfidentiellt.

När det gäller frågor Du har, så är det bara att fråga på. Jag ser fram mot att höra från Dig.

Med vänlig hälsning
Bengt Hedberg